ENACO Sverige AB Integritetspolicy

Denna integritetspolicy för ENACO Sverige AB (”ENACO”, ”vi”, ”oss”, ”vår”), med organisationsnummer 556543–9337, förklarar hur ENACO hanterar personuppgifter.

Syfte

Vi värnar om din integritet. Du ska kunna känna dig trygg när du anförtror oss dina personuppgifter. Därför har vi upprättat den här policyn. Den utgår från gällande dataskyddslagstiftning och förtydligar hur vi jobbar för att ta tillvara dina rättigheter.
Syftet med den här policyn är att du ska veta hur vi behandlar dina personuppgifter, vad vi använder dem till, vilka som får ta del av dem och under vilka förutsättningar samt hur du kan ta tillvara dina rättigheter.

Bakgrund

Vi behandlar dina personuppgifter främst för att fullfölja våra förpliktelser mot dig. Vår utgångspunkt är att inte behandla fler personuppgifter än vad som behövs för att uppfylla våra skyldigheter mot dig i aktuella ändamål, och vi strävar alltid efter att använda de minst integritetskänsliga uppgifterna.

Vi behöver dina personuppgifter för att ge dig bra service exempelvis vad gäller marknadsföring, uppföljning och information. Vi kan också behöva dina personuppgifter för att uppfylla lagar samt utföra kund- och marknadsanalyser eller vid rekrytering.
Du har rätt att motsätta dig att vi använder personuppgifter för direktmarknadsföring. När vi samlar in personuppgifter om dig för första gången får du mer information om detta och hur du kan motsätta dig det.

Riktlinjer

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Vi behandlar endast personuppgifter när vi har laglig grund. Vi behandlar inte personuppgifter i annat fall än när de behövs för att fullgöra förpliktelser enligt avtal och lag. Här följer exempel på personuppgifterna vi behandlar:

  • Namn
  • Adress
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Födelsedatum
  • Titel
  • Användarnamn
  • Fotografier

Hur får vi tillgång till dina personuppgifter?

Vi försöker i möjligaste mån att inhämta ditt samtycke innan vi börjar behandlar dina personuppgifter. Du samtycker till behandling genom att acceptera våra allmänna villkor. När du samtycker till våra allmänna villkor samtycker du också till att vi behandlar dina personuppgifter.
Du har när som helst rätt att återkalla ditt samtycke. Vi kommer då inte längre att behandla dina personuppgifter eller inhämta nya, under förutsättning att det inte behövs för att fullgöra våra skyldigheter enligt avtal eller lag. Tänk på att återkallelse av samtycke kan innebära att vi inte kan fullgöra de skyldigheter vi har i förhållande till dig.
Vi får också tillgång till dina personuppgifter på följande sätt:

  • Uppgifter som du tillhandahåller oss direkt
  • Uppgifter som registreras när du besöker vår hemsida
  • Uppgifter som vi får från offentliga register
  • Uppgifter som vi får när du anlitar en av våra medarbetare
  • Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick
  • Uppgifter som vi får när du svarar på enkäter och undersökningar
  • Uppgifter som vi får när du kontaktar oss, söker anställning hos oss, besöker oss eller på annat sätt tar kontakt med oss

Vilken information ger vi till dig?

När vi samlar in dina personuppgifter för första gången kommer vi att informera dig om hur vi har fått tag i personuppgifterna, vad vi kommer att använda dem till, vilka rättigheter du har enligt dataskyddslagstiftningen och hur du kan ta tillvara dessa. Du kommer också att bli informerad om vem som är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen och hur du kan kontakta oss om du har frågor eller behöver lämna en begäran eller förfrågan som avser dina personuppgifter och/eller rättigheter.

Marknadsföring, nyhetsbrev och profilering


När personuppgifter kan komma att behandlas för direktmarknadsföring eller nyhetsbrev anges det i samband med att personuppgifterna samlas in. Du kan när som helst anmäla att du inte vill ta emot marknadsföring från oss, genom att vända dig till vår kundservice. Du kan även begränsa i vilken kanal du vill ha vår marknadsföring (e-post, sms, brev). I alla våra e-postmeddelanden och sms finns en länk där du kan avsäga dig marknadsföring i den kanalen.

Behandlas dina personuppgifter på ett betryggande sätt?

Vi utarbetar rutiner och arbetssätt för att dina personuppgifter ska hanteras på ett säkert sätt. Utgångspunkten är att endast arbetstagare och andra personer inom organisationen som behöver personuppgifterna för att utföra sina arbetsuppgifter ska ha tillgång till dem.

I fråga om känsliga personuppgifter har vi inrättat särskilda behörighetskontroller, vilket innebär ett högre skydd för dina personuppgifter.

Våra säkerhetssystem är utvecklade med din integritet i fokus och skyddar i mycket hög grad mot intrång, förstöring samt andra förändringar som kan innebära en risk för din integritet.

Vi har flera policyer för IT-säkerhet för att säkerställa att dina personuppgifter behandlas säkert.

Vi överför inte personuppgifter i andra fall än de som uttryckligen anges i denna policy.

När lämnar vi ut dina personuppgifter?

Vår utgångspunkt är att inte lämna ut dina personuppgifter till tredje part om du inte har samtyckt till det eller om det inte är nödvändigt för att uppfylla våra förpliktelser enligt avtal eller lag. Det kan ibland vara nödvändigt för oss att dela din information med aktörer som utför tjänster för vår räkning så att vi kan bedriva vår verksamhet på ett effektivt sätt, till exempel genom system som används för e-posthantering, verktyg för inhämtning av samtycken eller för det fall vi anlitar ett rekryteringsföretag.

Vi kan också komma att behöva lämna ut eller spara dina uppgifter när vi anser att det är nödvändigt för att följa lagen eller rättslig process och ge ut information till polis, Skatteverket och andra behöriga myndigheter.

I de fall vi lämnar ut personuppgifter till tredje part upprättar vi sekretessavtal samt säkerställer att personuppgifterna behandlas på ett betryggande sätt. Vi säljer inte personuppgifter till tredje part.

Observera att vår webbplats kan innehålla länkar till produkter och funktioner från tredje part vars integritetspolicyer skiljer sig från vår, så som exempelvis LinkedIn. Om du anger personuppgifter i någon av dessa produkter och funktioner behandlas dina uppgifter enligt deras respektive integritetspolicy.

Cookies

När du besöker vår hemsida kan ENACO, eller en betrodd tredje part, komma att lagra cookies på din enhet i syfte att förbättra användarupplevelsen. Cookies som är nödvändiga för hemsidans utseende och funktionalitet kommer att lagras automatiskt, men övriga behöver du samtycka till.

Vad är cookies och varför använder vi dem?

Cookies är små textrader eller filer som laddas ner till din dator eller mobila enhet när du besöker en webbplats som använder cookies. Cookies används i stor utsträckning för att webbplatser ska fungera bättre och förbättra din användarupplevelse, till exempel genom att inte behöva välja språk varje gång du besöker en webbplats. Vi använder både absolut nödvändiga cookies och cookies för statistik, prestanda och marknadsföringsändamål.

Hur undviker jag cookies?

Genom att tillåta cookies på denna webbplats accepterar du att vi använder cookies i enlighet med denna policy. Du kan inaktivera eller begränsa överföringen av cookies, som inte är nödvändiga för funktionen av vår webbplats, genom att välja bort detta på denna webbplats eller genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Inställningar för webbläsare hittas ofta i menyn ”Verktyg” eller ”Inställningar” (se webbläsarens hjälpavsnitt). Om du besöker vår webbplats med cookies avaktiverade kan du kanske inte använda alla funktionerna på vår webbplats till fullo.

Hur länge finns det kvar cookies på min dator eller mobila enhet?

Det finns två typer av kakor; så kallade "persistent" cookies som är permanenta och "session" cookies som är tillfälliga. Persistent cookies håller tills de går ut på ett förinställt datum, eller raderas manuellt av dig på din enhet, och används till exempel för att komma ihåg användarspecifika inställningar mellan besök på en webbplats. Session-cookies varar tills du slutar surfa och används till exempel för att logga statistik när användaren går från en sida till en annan.

Var skickas cookiedata och vem delas den med?

De cookies vi använder lagras i din webbläsare och enhet. Vi säljer inte personlig information om dig. Dock delar vi den med en del tredje parter. Vår webbplats innehåller länkar till tredjepartswebbplatser. ENACO är inte ansvarig för när du besöker webbplatser från tredje part eller för hur tredje part behandlar din personliga information, och vi rekommenderar att du läser respektive webbplats integritetspolicy, så du vet hur din personliga information behandlas.

Vilka cookies använder vi och varför?

Absolut nödvändiga cookies

Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och kan inte stängas av i våra system. De är vanligtvis bara inställda som svar på åtgärder som du gjort som utgör en begäran om tjänster, till exempel inställning av dina personliga preferenser, inloggning eller fyllning av formulär. Du kan ställa in din webbläsare för att blockera eller varna dig om dessa cookies, men vissa delar av webbplatsen fungerar inte då. Dessa cookies lagrar inte någon personligt identifierbar information.

Prestanda-cookies

Dessa cookies tillåter oss att räkna besök och trafikkällor så att vi kan mäta och förbättra prestandan på vår webbplats. De hjälper oss att veta vilka sidor som är mest och minst populära och se hur besökare flyttar runt på webbplatsen. All information som dessa cookies samlar är aggregerade och därför anonyma. Om du inte tillåter dessa cookies vet vi inte när du har besökt vår webbplats.

Riktade cookies

Dessa cookies ställs in på vår webbplats av våra annonseringspartners eller andra tredje parter. De kan användas av dessa företag för att skapa en profil av dina intressen och visa dig relevanta annonser på andra webbplatser. De lagrar inte direkt personlig information, men är baserade på unikt identifierande av din webbläsare och internet-enhet. Om du inte tillåter dessa cookies kommer du att erfara mindre riktade annonser.

Ändringar i denna integritetspolicy

Observera att villkoren i integritetspolicyn kan ändras eller kompletteras. Eventuella nya versioner kommer att publiceras på vår webbplats. Du bör därför se över dessa villkor regelbundet för att försäkra dig om att du accepterar ändringarna.

Ansvar

Enaco Sverige AB, organisationsnummer 556543–9337, är personuppgiftsansvarig, vilket innebär att vi är ansvariga för hur dina personuppgifter behandlas och att dina rättigheter tas tillvara.

Vill du komma i kontakt med oss vänligen mejla info@enaco.se.


Senast uppdaterad: 2023-06-02.

En trygg, kompetent och flexibel partner för avbrottsfri drift inom kritisk infrastruktur.
Vi erbjuder allt från rådgivning och planering till kundanpassade helhetslösningar för
befintliga datacenter och nybyggnationer.

En trygg, kompetent och flexibel partner för avbrottsfri drift inom kritisk infrastruktur. Vi erbjuder allt från rådgivning och planering till kundanpassade helhetslösningar för befintliga datacenter och nybyggnationer.

© 2023 ENACO Sverige AB __ Integritet & Cookies __ Sök __ Sidkarta __

© 2023 ENACO Sverige AB

Integritet & Cookies __ Sök __ Sidkarta__

Cookies

När du besöker vår hemsida kan ENACO, eller en betrodd tredje part, komma att lagra cookies på din enhet i syfte att förbättra användarupplevelsen. Cookies som är nödvändiga för hemsidans utseende och funktionalitet kommer att lagras automatiskt, men övriga behöver du samtycka till.

Vad är cookies och varför använder vi dem?

Cookies är små textrader eller filer som laddas ner till din dator eller mobila enhet när du besöker en webbplats som använder cookies. Cookies används i stor utsträckning för att webbplatser ska fungera bättre och förbättra din användarupplevelse, till exempel genom att inte behöva välja språk varje gång du besöker en webbplats. Vi använder både absolut nödvändiga cookies och cookies för statistik, prestanda och marknadsföringsändamål.

Hur undviker jag cookies?

Genom att tillåta cookies på denna webbplats accepterar du att vi använder cookies i enlighet med denna policy. Du kan inaktivera eller begränsa överföringen av cookies, som inte är nödvändiga för funktionen av vår webbplats, genom att välja bort detta på denna webbplats eller genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Inställningar för webbläsare hittas ofta i menyn ”Verktyg” eller ”Inställningar” (se webbläsarens hjälpavsnitt). Om du besöker vår webbplats med cookies avaktiverade kan du kanske inte använda alla funktionerna på vår webbplats till fullo.

Hur länge finns det kvar cookies på min dator eller mobila enhet?

Det finns två typer av kakor; så kallade "persistent" cookies som är permanenta och "session" cookies som är tillfälliga. Persistent cookies håller tills de går ut på ett förinställt datum, eller raderas manuellt av dig på din enhet, och används till exempel för att komma ihåg användarspecifika inställningar mellan besök på en webbplats. Session-cookies varar tills du slutar surfa och används till exempel för att logga statistik när användaren går från en sida till en annan.

Var skickas cookiedata och vem delas den med?

De cookies vi använder lagras i din webbläsare och enhet. Vi säljer inte personlig information om dig. Dock delar vi den med en del tredje parter. Vår webbplats innehåller länkar till tredjepartswebbplatser. ENACO är inte ansvarig för när du besöker webbplatser från tredje part eller för hur tredje part behandlar din personliga information, och vi rekommenderar att du läser respektive webbplats integritetspolicy, så du vet hur din personliga information behandlas.

Vilka cookies använder vi och varför?

Absolut nödvändiga cookies

Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och kan inte stängas av i våra system. De är vanligtvis bara inställda som svar på åtgärder som du gjort som utgör en begäran om tjänster, till exempel inställning av dina personliga preferenser, inloggning eller fyllning av formulär. Du kan ställa in din webbläsare för att blockera eller varna dig om dessa cookies, men vissa delar av webbplatsen fungerar inte då. Dessa cookies lagrar inte någon personligt identifierbar information.

Prestanda-cookies

Dessa cookies tillåter oss att räkna besök och trafikkällor så att vi kan mäta och förbättra prestandan på vår webbplats. De hjälper oss att veta vilka sidor som är mest och minst populära och se hur besökare flyttar runt på webbplatsen. All information som dessa cookies samlar är aggregerade och därför anonyma. Om du inte tillåter dessa cookies vet vi inte när du har besökt vår webbplats.

Riktade cookies

Dessa cookies ställs in på vår webbplats av våra annonseringspartners eller andra tredje parter. De kan användas av dessa företag för att skapa en profil av dina intressen och visa dig relevanta annonser på andra webbplatser. De lagrar inte direkt personlig information, men är baserade på unikt identifierande av din webbläsare och internet-enhet. Om du inte tillåter dessa cookies kommer du att erfara mindre riktade annonser.

 

Ta del av ENACO Sverige ABs fullständiga integritetspolicy här.

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder endast cookies i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera alla Endast nödvändiga